Avui comença el mes de Setembre, m'encanta! És un mes que sempre m'ha agradat, des de petita, perquè comença l'escola, s'estrenen llibres, llapis.. i tot de material escolar que fa una olor especial! Per a mi, el mes de Setembre és sinònim d'inici, de començar una nova etapa, com si fos principis d'any. És genial!
Aujourd'hui le mois de Septembre commence, que je suis contente! J'ai toujours aimé ce mois-là, depuis que j'étais petite, parce qu'il y a l'école qui commence, on a des bouquins nouveaux, des crayons.. et plein de matériel scolaire avec une odeur spéciale! Le mois de Septembre est synonyme d'iniciation, une nouvelle étape commence, c'est comme si c'était le début de l'année. J'adore!
I amb aquests inicis, jo ja m'he instal.lat una altra vegada a casona. He fet reformes, li he donat un nou aire, nous colors i noves formes, per tal de preparar-me per a la nova etapa.
Amb tant d'ajetreo, encara no he pogut rescatar les meves teles i petitesses, però no us preocupeu, que ho faré ben aviat! :P
Dans cette période de commencement, je suis déjà rentrée chez moi. J'ai reformé l'appart, avec une nouvelle image, nouvelles couleurs et formes, afin de me préparer pour la nouvelle étape. Avec toute cette agitation, je n'ai pas encore trouvé le temps de sauver mes tissus et mes petitesses, mais ne vous inquiétez pas que je le ferai bien vite! :P
El que sí que he fet és cuinar.. fa un parell de dies, quan vaig tornar a casa, els veïns em van rebre amb uns dolços deliciosos!! Us adjunto una foto perquè veieu el plat tan maco que em van oferir:
Ce que j'ai fait c'est cuisiner.. le jour de ma rentrée, il y a deux jours, les voisins m'ont donné la bienvenue avec une assiette de gâteaux délicieux!! Voilà une photo de la belle assiette:
Així que em vaig dir que no els podia tornar el plat buit, i m'he decidit a preparar una Empanada Gallega. Ara fa dies que no la preparava, però sempre m'ha agradat molt, tan fer-la com menjar-la. Podeu trobar moltes receptes de com fer-la. Jo vaig agafar una fa anys, i la vaig modificant com em sembla. Us adjunto els ingredients bàsics:
Bien sûr, je ne voulais pas retourner l'assiette vide, et j'ai décidé de préparer une Empanada Gallega. Il y a quelque temps que je la faisais pas, mais j'ai toujours adoré, la cuisiner et la manger. On peut trouver plein de recettes sur internet. Par contre, ci-joint je vous donne la recette que j'utilise depuis quelques années. Les ingrédients sont:
- 2 masses de pasta brisa
- 1 ceba
- 2 alls
- 1/2 pebrot verd
- pebrots del piquillo (jo avui no en tenia n'he posat del fresc..)
- 2 llaunes de tonyina
- olives sense pinyol a troços
- 2 ous, per bullir
- 1 ou, per pintar
- sal i pebre
- 2 pâtes brisés
- 1 oignon
- 2 ails
- 1/2 poivron vert
- 1/2 poivron rouge
- 2 boîtes de thon
- des olives à couper en morceaux
- 2 oeufs, à faire bouillir
- 1 oeuf, pour peindre à la fin
- du sel et du poivre
Primer de tot, cuineu la ceba, els alls i els pebrots. I poseu els ous a bullir.
Dans un premier moment, faites revenir l'oignon, les ails et les poivrons. Faites bouillir les oeufs.
Mentre això es va fent, barregeu la tonyina i les olives, talladetes a troços petits. Una vegada els ous estiguin cuits, afegiu-los també picadets.
En attendant que les légumes soint cuites, mélangez le thon et les olives, coupées en petits morceaux. Une fois les oeufs cuits, ajoutez-les bien coupés.
Barregeu-ho tot a la paella i fregiu-lo una mica tot junt. Després, estireu la massa i afegiu-hi tots els ingredients cuinats sobre la primera fulla de pasta brisa.
Mélangez le tout dans la poêle. Puis, préparez la pâte pour être farcie et rajoutez tous les ingrédients.
Poseu la segona capa a sobre, tanqueu les bores, i marqueu-les amb la forquilla. Us ha de quedar així:
Ensuite, superposé la deuxième pâte, fermez les bords et marquez-les à l'aide de la fourchette. Comme ça:
Peignez la empanada avec l'oeuf et mettez-la au four. Normalement, elle prend entre 40-50 minutes, mais ceci dépend de votre four. Surveillez, de temps en temps, et dès qu'elle est dorée, sortez-la.
I ja la teniu feta, ara només falta tastar-la!
Maintenant, il vous en reste qu'à la goûter!
Bon appétit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada