Avui afegeixo al nostre recetari una recepta molt recurrent: el pastís de poma Szarlotka.
Me'l va donar una amiga polonesa després de tastar el que havia fet la seva mare. Em va encantar! (tot i que a mi no m'agraden els pastissos de poma..) i vaig guardar la recepta.
Així que si teniu moltes pomes i no sabeu què fer amb elles, aquesta és la sol.lució perfecta! ;)
Voici une nouvelle recette très récurrente: le gâteau aux pommes Szarlotka.
C'est une amie polonaise qui m'a donné la recette après avoir goûté le gâteau fait par sa maman. J'ai adoré! (il faut dire que je n'aime pas du tout les gâteaux aux pommes..) et j'ai noté la recette.
Donc, si vous avez plein de pommes et que vous ne savez pas quoi faire avec, voici la solution parfaite! ;)
Ingredients
1/2 paquet de mantega, estil el Cadí (250r)
1 got de sucre
500gr de farina
4 ous (només els rovells)
1 sobre de sucre "avainillat"
1 sobre de llevat
4 pomes
Canyella en pols
Ingredients
1/2 barquette de beurre (250gr)
1 verre de sucre
500gr de farine
4 oeufs (juste les jaunes)
1 sachet de sucre vanilliné
1 sachet de levure de boulanger
4 pommes
Cannelle en poudre
El.laboració / Élaboration
1. Primer de tot separarem les clares dels rovells (podeu utilitzar les clares pel que volgueu, no les necessitarem). Barrejarem els rovells amb el sucre normal i l'avainillat.
1. Tout d'abord séparez les blancs des oeufs des jaunes (vous pouvez utiliser les blancs pour ce que vous voudres, nous n'en auront pas besoin). Mélangez les jaunes avec le sucre normal et le vanilliné.
2. Afegim la mantega (s'ha de treure una estona abans de la nevera perquè estigui tova) i ho barregem tot.
2. Ajoutez le beurre (sortez-le du frigo quelques minutes avant de l'utiliser afin qu'il soit mou et facile de manipuler) et mélangez le tout.
3. Comencem a afegir la farina a poc a poc perquè agafi cos. Veureu que la massa cada vegada és més difícil d'amassar, l''haureu de treure del bol i seguir treballant-la sobre el marbre. Afegiu també el llevat i amasseu fins a crear una massa compacta.
3. Ajoutez peu à peu la farine afin que la pâte prenne du corps. La pâte deviendra à chaque fois plus difficile de manipulez, sortez-la du bol et mettez-la sur le marbre pour bien pouvoir la travailler. Ajoutez aussi la levure.
4. Ara hem de dividir la massa en dos. Una part la posarem al congelador, en un paquetet de film, i l'altra la col.loquem al motllo que farem servir per al pastís. En posar-la al motllo l'hem de pressionar bé perquè s'adhereixi bé i no quedin forats entremig.
4. Divisez la pâte en deux. Placez une partie dans le frigo, l'autre placez-la dans le moule, sera la base de notre gâteau. Pressionnez bien la pâte afin qu'il n'y aie pas des trous d'air entre la pâte et le moule.
5. Pelem i tallem les pomes i fem una picada en talls petitons com si fos ceba. Després la col.loquem a sobre de la massa del motllo. Afegim una miqueta de canyella en pols i sucre (no molt perquè el pastís ja porta sucre! ;)).
5. Pelez et coupez les pommes et hachez-les en petits morceaux, comme si c'était de l'oignon. Placez la pomme sur la pâte, ajoutez la cannelle et le sucre (pas trop parce que le gâteau il est déjà sucré! ;)).
6. Després de tres quarts d'hora o una hora, la massa del congelador ja està preparada. La ratllem i l'afegim al pastís, a sobre de la poma ratllada. El rallador que utilitzarem és l'ample, el de ratllar la pastanaga.
6. Entre trois quarts d'heure et une heure après avoir mis la pâte dans le frigo, sortez-la. Râpez-la avec le râpe large, celui des carottes, et mettez-la sur la pomme hachée.
7. Posem al forn a 175-180ºC durant una hora, més o menys.
7. Mettez au four pendant une heure, à peu près, à 175-180ºC.
8. Quan el pastís estigui fet, hi afegirem sucre glacé per sobre.
8. Quand le gâteau sera fini, on ajoutera du sucre glacé par dessus.
I ja el tenim! Deixeu-lo reposar i refredar una mica i.. a degustar-lo!
Bon profit!! Espero que us agradi!!
Et c'est fini! Laisser reposer et refroidir et.. à déguster!
Bon appétit!! J'espère que vous aimez!!
Boníssim!!!!!!
ResponEliminaTrès, Très bon!!! :)
Ei això s'ha de provar de fer!! m'apunto la receptaaaaa :)
ResponEliminaSíi!! Proveu de fer-la que és boníiissimaaa!!! :P
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